Wifi, a Tűz osztály gekkója

2016. december 05. - márkszonja

SZERKESZTŐK: V.H.Salvador H.Nóra

Fotós: V.H.Salvador

 

Elindultunk…

Már mind nagyon vártuk a keddet, hiszen akkor mentünk el a gekkóért. Velünk tartott még Virág és Ábel is.

 

Az állatkereskedésben

Az állatkereskedésben annyi állat volt, hogy azt sem tudtuk, hogy merre nézzünk! A kicsi mezei egértől, az axolotl-ig szinte minden volt.


Az állatok: gabonasikló, boa, patkánysikló, leopárd gekkó, halak, szakállas agáma, gőte, pók

Wifi, a gekkó

 

Wifi nagyon cuki és aranyos mindig. Az osztály szerint a legjobb állatot választottuk!

 

Tág világos családi délelőtt egy diák szemével

(írta: Rafael Noé)

Az osztálynak nagy munka egy-egy délelőtt előkészülete. Ez úgy zajlik, hogy Dóra megírja a kis előadást, aztán sokszor elpróbáljuk. Az előadás most éppen arról szólt, hogy a királylány mindig csak az aranyfájával foglalkozott, de az apja hozzá akarta adni a lányát valakihez. A lány mindegyik kérőjét elutasította. A király(akit én alakítottam) dühében egy bakaraszt emberrel elvitette a fát. A lány kihirdette, hogy ahhoz megy feleségül, aki visszahozza neki. A kertészlegény látta, hogy hova vitték, előkerítette, és a királylány elé vitte. Így végül ő lett a boldog férj.

Miután begyakoroljuk az előadást, megrajzoljuk és meghajtogatjuk a kellékeket, és kiválogatjuk a kézműves csoportok résztvevőit az osztályból. Ezután már jöhet is a szombat! Mindig nagyon várjuk, hogy találkozhassunk a családi délelőttön az új, okos tág világos gyerekekkel.

Jó látni, hogy mennyien érdeklődnek a sulink iránt. Megértjük őket, mert nekünk tényleg nagyon jó! :-)

Ilyen volt a legutóbbi szombatunk:                

csaladi_delelott1.jpg

csaladi_delelott3.jpg

csaladi_delelott4.jpg

csaladi_delelott6.jpg

csaladi_delelott9.jpg

csaladi_delelott8.jpg                       

Filmkészítés 3 pontban! Ugye milyen egyszerű?

Tatárjárás :)

 1. Írunk egy történetet, vagy kiválasztunk egyet. Mi most a Magyarország témában vagyunk, és a magyar történelemmel foglalkozunk. Az Árpád-házi királyokról tanulunk. Mi (a csapatom) például a Julianus barát című történetet választottuk, ami szerintem egészen jó.

 

 2. Leírjuk a főbb vázlatpontokat, majd a történet számunkra fontos cselekményét lerajzoljuk, ezt követően a kész rajzokat beszkenneljük, így számítógépekben is megtalálhatóak lesznek.

 

3. Végül beillesztjük a rajzokat egy filmkészítő programba és kedvünk szerint megformázhatjuk, például zenét is vághatunk alá.

Ugye milyen egyszerű?

Tanulás számítógépekkel

Írta: ATIFORCE

Hogy miért jó gépeket használni a tanuláshoz? Például PPT-ket alkotunk, amiknek írása közben kutakodunk az interneten, így hasznos információkat szerzünk meg magunknak és adunk át a társainknak.

digitalis3.jpg 

Az adott témához kapcsolódó filmeket nézünk, például a vallások témában a Hét év Tibetben c. filmet, vagy amikor tanultunk I. Szent Lászlóról, akkor a Magyarország története c. sorozat egyik részét.

Színes, változatos, kreatív feladatokat oldunk meg, amiket kivetít a tanár a digitális táblára.

digitalis1.jpg

Megtanultuk, hogy az internetet NEM csak játékra lehet használni. Ügyes kereséssel és jó kulcsszavakkal szinte bármilyen információt megtalálunk pillanatok alatt.

digitalis2.jpg

A projektmunkák során történeteket is írunk a Word program segítségével.

Összefoglalva: szerintem, ha megvannak a szabályok, akkor nagyon sokat segíthet a számítógép a tanulásban.

Mondából storyboard

írta: Rafael Noé

A storyboard egy kreatív alkotás. Az osztályban ezzel foglalkoztunk pénteken. Először forgatókönyvet írunk, ezután a vázlatpontokból storyboardot rajzolunk. A képek úgy követik egymást, mint a filmkockák. Ezt Szent Erzsébet mondájából készítettük. Mennyivel izgalmasabb így, mint a tankönyvből tanulni!

Az enyém ilyen lett: 

storyboard.jpg

 

Helyem a világban

írta: Kemecsi Márton

Én mint „tudós” iszonyúan élveztem az első témánkat. A téma neve Helyem a világban, és az első részében a gyermekjogokról, a második részében a vallásokról tanultunk.

Azért élveztem annyira, mert sok rajzos, kreatív feladatot kaptunk. Homokmandalát szórtunk, barheszt sütöttünk és plakátot készítettünk. Különböző vallások templomaiban jártunk, ellátogattunk az esztergomi bazilikába, ahol felmentünk a kupolába, egy budai zsinagógába, ahol a héber ábécével ismerkedtünk, és egy krisna központba, ahol finomakat ettünk. 

Nézzétek csak: 

Így láttunk hozzá a mandalakészítéshez, amikor a keleti kultúrákról tanultunk. Először megterveztük a körvonalait: 

mandalakeszites_1.jpg

Barheszt sütöttünk, amikor a zsidó kultúrával ismerkedtünk: 

barhesz.jpg

Megengedték, hogy fessünk a termünk falára: 

falfestes_2.jpg

És elkészítettük az emberi jogok naptárát: 

naptar.jpg